De commissie sportdag houdt zich bezig met het organiseren van sportdagen voor basisschool leerlingen uit groep 7 en 8. Overgewicht bij kinderen is nog steeds een groeiend probleem met alle gevolgen van dien. Daarom is het belangrijk om vroegtijdig een gezond gewicht te bereiken en de gezondheidsschade voor de toekomst te beperken.

Mozaïek wilt graag bijdrage leveren aan de gezondheid van kinderen, door het organiseren van voorlichting en verschillende sportactiviteiten. Alle leerlingen krijgen twee tot drie weken van te voren voorlichting over gezonde voeding en meer bewegen. Het doel is om de leerlingen bewust te maken van de risico’s van ongezond levensstijl en hun te stimuleren om tot een meer gezondere levensstijl.

Het project wordt sinds 2007 twee keer per jaar georganiseerd. Zowel voor de leerlingen als de organisatoren is dit een erg leuk project. Ieder jaar zien we blije en enthousiaste kinderen en begeleiders die met plezier de dag beleven. Voor ons is dit een grote stimulans om het project jaarlijks te herhalen. Het project zou niet in stand worden gehouden zonder sterke sponsoren. Onze grote sponsor is Pekoenja, dankzij hun kunnen we ieder jaar dit belangrijke maatschappelijk thema onder de aandacht brengen.

In maart 2012 werd een sportdag voor leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool ‘De Schakel’ in Duivendrecht georganiseerd.

Bekijk de  foto’s van Sportdag 2012.

Ook dit studiejaar zal weer een sportdag georganiseerd worden!

Lijkt het je leuk om te helpen bij de organisatie of wil je graag meehelpen op de dag zelf? Stuur dan een mailtje naar mvmozaiekuva@gmail.com