De onvergetelijke reis naar Lesbos

Categorieën Uncategorized

In juli 2018 zijn wij met een top team voor een week naar Lesbos gevlogen met onze 1000 EHBO-kits voor de vluchtelingen. Deze hebben we met het team samengesteld op het AMC. Bij aankomst op het eiland Lesbos zijn we erg goed opgevangen door het lieve team van Because We Carry. Op de eerste dag hebben zij ons naar de Life-Jacket Graveyard gebracht waarvan wij allemaal even stil werden. Duizenden vluchtelingen die de zee hebben overgestoken met deze Life-Jackets, waarvan zeker meer dan de helft nep was.. Bizar!

Op de eerste werkdag hebben wij samen met een aantal lokale vertalers gebruiksaanwijzingen gemaakt voor de EHBO-kits in 5 verschillende talen. Hierna zijn we de EHBO-kits in teams gaan distrubueren over de huisjes op Kara Tepe, waar ongeveer  1000 gevluchte moeders, vaders en kinderen wonen.

Daarnaast hebben we elke ochtend meegeholpen met het klaarmaken en distribueren van het onbijt. Ook de kinderen van Kara Tepe hebben we een glimlach bezorgd op de kids-activity dag. En samen met alle vrouwen van het kamp hebben wij een super leuk vrouwenfeest meegemaakt, waarbij er vooral veel gedanst werd op allerlei soorten muziek van alle culturen. En als laatst hebben we de enorm vieze foodtruck weer laten blinken met z’n allen!

We hopen dat de mensen van Kara Tepe zo snel mogelijk zekerheid krijgen in hun leven, want vastzitten op een eiland met zo’n enorme onzekerheid gunnen we niemand! Het was een hele bijzondere week, een die we niet snel zullen vergeten!

Wij danken Because We Carry en het Raad van Bestuur van het AMC voor het mede mogelijk maken van deze reis en wij danken de toppers die met ons mee zijn gegaan voor hun harde werken en inzet!

Het team